Europese Commissie moet verbroken telefoonverbindingen verhelpen

Cora van nieuwenhuizenDoor een in Straatsburg aangenomen amendement op het Digitale Interne Markt rapport ingediend door Europarlementariër Cora Van Nieuwenhuizen (VVD) moet de Europese Commissie nu met plannen komen om het probleem van onderbroken telefoongesprekken op te lossen. “Het wegvallen van telefoonverbindingen is echt niet meer van deze tijd”, zegt Van Nieuwenhuizen.

 

Volgens Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen (VDD) is het altijd weer een enorme irritatie:

“Tijdens het voeren van een telefoongesprek in de auto of trein valt de verbinding plots weg. De zakenrelatie, vriend of schoonmoeder aan de andere kant kan slechts gissen naar de reden hiervan, maar voor de reiziger is het duidelijk. Er is een landsgrens gepasseerd. Na een aantal minuten wachten is de mobiele telefoon aangesloten op het netwerk van het andere land en kan een telefoongesprek weer worden opgebouwd.” Volgens de politica is dit ook niet nodig, want ‘technisch gezien is het geen enkel probleem’: “Immers, ook binnen de landsgrenzen wordt jouw telefoongesprek overgedragen van mast op mast”. Van Nieuwenhuizen vindt dat ingezetenen van de Europese Unie ook op dat vlak voordeel moeten hebben van een Europese digitale markt.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.