ZTE’s focus op netwerkmarkt blijkt lucratief

2000px-ZTE_logo.svgGisteren werd bekend dat de Chinese telecomfabrikant ZTE in 2015 een omzet van 14,01 miljard euro heeft gerealiseerd. Dat is 23,8 procent hoger dan in 2014. De nettowinst steeg nog meer en kwam uit op 528,3 miljoen euro, een plus van 43,5 procent. Vooral de verkoop van 4G-zendmasten steeg flink. ZTE is positief over 2016 en gaat door op de ingeslagen weg.

Enkele maanden geleden heeft ZTE zijn poging gestaakt om een belangrijke speler op de wereldwijde smartphonemarkt te worden. Volgens de laatste cijfers van het marktonderzoeksbureau Trendforce was ZTE in 2015 met een marktaandeel van 3,1 procent nog net terug te vinden in de wereldwijde top tien van smartphonefabrikanten. ZTE richt zich nu nog meer dan vroeger op de verkoop van netwerkinfrastructuur. En dat heeft het bedrijf geen windeieren gelegd.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.