Apple opent eerste Europese App Development Center

Apple_logoDe Amerikaanse fabrikant Apple heeft bekendgemaakt dat het eerste iOS App Development Center van Europa zal worden opgezet in Italië. Jonge ontwikkelaars leren daar hoe ze iOS-apps kunnen maken. Het iOS App Development Center zal worden ondergebracht bij een gelieerde onderwijsinstelling in Napels, waar de docenten een speciaal afgestemd lesprogramma gaan aanbieden om toekomstige ontwikkelaars klaar te stomen. Het is niet bekend of en wanneer de fabrikant een soortgelijke Development Center in Nederland gaat vestigen.

Apple heeft, naast de oprichting van het eerste Europese App Development Center, aangekondigd dat het gaat samenwerken met diverse partners in Italië. Deze bedrijven gaan speciale Developer-trainingen geven. Volgens de fabrikant vormen de trainingen een aanvulling op het EADVC-lesprogramma, zodat de studenten zich verder kunnen specialiseren. Naar verwachting zal dit initiatief van Apple op een later tijdstip navolging vinden in andere landen. “In Europa zijn ongelooflijk creatieve ontwikkelaars gevestigd. We zijn dan ook blij dat we de volgende generatie ondernemers in Italië via ons onderwijsaanbod op weg kunnen helpen”, aldus Tim Cook, CEO van Apple.

Apple is een belangrijke banenmotor in Europa. Volgens het bedrijf heeft het succes van het Apple ecosysteem ertoe geleid tot meer dan 1,4 miljoen banen, waarvan 1,2 miljoen banen zijn toe te schrijven aan appontwikkelaars, software-engineers en ondernemers die apps ontwikkelen voor iOS. Ook betreft het niet-IT-banen die (in)direct met de app-economie te maken hebben. Apple claimt dat deze Europese ontwikkelaars een wereldwijde omzet met hun apps van 10,2 miljard euro. In Italië zijn meer dan 75.000 banen direct te herleiden tot de App Store, zo stelt Apple.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.