Apple meldt recordkwartaal

Apple_logoFabrikant Apple heeft gisteravond - na het sluiten van de effectenbeurzen in de Verenigde Staten - zijn jongste kwartaalcijfers gepresenteerd. De winst van Apple kwam uit op 16,9 miljard euro bij een omzet van circa 69,9 miljard euro. Nog nooit heeft een bedrijf zoveel nettowinst gemaakt in een kwartaal als Apple deed in de laatste drie maanden van 2015, het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2016. Ook verkocht Apple een recordaantal iPhones. Een fractie meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Ondanks de goede financiële resultaten, is het toch niet helemaal rozengeur en maneschijn bij Apple. Zo daalde het aantal verkochte iPad tablet computers met maar liefst 25 procent, ondanks de introductie van de 12-inch iPad Pro. Apple verkocht in deze periode 16 miljoen tablet computers. Bovendien meldde de onderneming dat het in het lopende kwartaal minder omzet gaat realiseren dan in het eerste kwartaal van fiscaal 2015. Dit is de eerste keer in tien jaar dat Apple een verwachte omzetdaling rapporteert. De omzetgroei stagneert, naar verwachting, vooral door een tegenvallende vraag naar Apple-producten in China. Ook denkt Apple last te houden van een ongunstige wisselkoers van de Amerikaanse dollar ten opzichte van andere valuta.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.