Accenture: IoT schept kansen voor industriële sector

Logo_AccentureHet Amerikaanse adviesbureau Accenture stelt in een recent rapport dat The Internet of Things ‘gouden kansen’ schept voor de industriële sector. IoT zou industriële ondernemingen nieuwe omzetstromen kunnen opleveren door het faciliteren van product- en diensteninnovatie.

De inzet van The Internet of Things bij industriële bedrijven wordt door Accenture in vier fasen opgedeeld. De eerste fase draait met name om het realiseren van kostenreductie door het optimaliseren van productieprocessen. Daarna wordt het voor de ondernemingen pas echt interessant: dan wordt IoT ook toegepast in nieuwe diensten en producten, waardoor het ook een extra financieel voordeel oplevert.

Fase drie ligt volgens Accenture nog even in het verschiet, maar biedt wel een mooi perspectief: de implementatie van IoT gaat industriële concerns een ‘nieuw connected eco-systeem’ opleveren. En daar is eveneens weer een financiële ‘upswing’ aan verbonden. De vierde fase lijkt bijna het Walhalla: Accenture schetst een beeld waarin er sprake is van ‘demand pull’, waarbij klanten zichzelf aandienen en geautomatiseerd diensten en producten afnemen. Ook is er sprake van ‘real demand sensing’: door middel van sensoren aan de klantzijde wordt real time bijgehouden of er behoefte is aan nieuwe spullen van de fabrikant. Als dat zo blijkt te zijn, dan wordt de volledige supply chain automatisch ingeschakeld om uiteindelijk de gevraagde zaken te produceren en bij de klant af te leveren.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.