Microsoft ziet omzet en winst dalen

Logo_MicrosoftICT-concern Microsoft heeft afgelopen vrijdag – na sluiting van de Amerikaanse effectenbeurs – de kwartaalcijfers over zijn tweede kwartaal van zijn lopende boekjaar bekend gemaakt. De cijfers werden met gemengde gevoelens ontvangen door analisten en beleggers.

In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar daalde Microsofts omzet van 26,47 miljard dollar (24,24 miljard euro) in het afgesloten tweede kwartaal naar 23,80 miljard dollar (21,81 miljard euro). Een daling van 10,1 procent. Ook de nettowinst van Microsoft ging achteruit en kwam in dit kwartaal uit op 5 miljard dollar (4,68 miljard euro).

Microsoft maakte verder bekend dat zijn jongste versie van het besturingssysteem Windows (versie 10) nu op meer dan 200 miljoen computers, tablets en smartphones draait. De acceptatie van de basissoftware is hiermee ruim 400 procent hoger dan eerdere Windows-versies. Ook clouddiensten, de aloude Office-kantoorsoftwarebundel en de Surface tablet computers scoren goed. Daarentegen blijft de verkoop van Lumia-smartphones achter.

De lagere omzet en winst zorgden voor bezorgde geluiden van analisten, terwijl tegelijkertijd het aandeel Microsoft bij beleggers meer in de belangstelling kwam. Dat laatste lijkt met name te komen door een overwegend positieve waardering van het feit dat Microsofts cloud-inkomsten een stijgende lijn vertonen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.