Samsung moet portemonnee trekken

Samsung_Business_rgbHet Amerikaanse persbureau Reuters meldt dat de fabrikanten Nokia en Samsung nog deze week een overeenkomst gaan sluiten die een einde moet maken aan een langdurend patentengeschil tussen beide technologiebedrijven. In tegenstelling tot vele andere juridische conflicten in de ICT-sector, hebben Samsung en Nokia gekozen om hun conflict via een bindende arbitrage op te lossen.

Op dit moment betaalt Samsung Nokia jaarlijks rond de 100 miljoen euro voor het gebruik van patenten. Volgens Reuters gaat dit wellicht naar rond de 300 miljoen euro per jaar. Omdat de overeenkomst teruggaat tot 2013, betekent dit dat Nokia in 2016 rond de 700 miljoen euro van Samsung gaat ontvangen. Het Finse bedrijf zegt, bij monde van topman Ramzi Haidamus, te verwachten dat het in de periode 2016-2018 een totaal van minimaal 1,3 miljard euro van zijn Zuid-Koreaanse branchegenoot op de bankrekening bijgestort krijgt.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.