Microsoft werkt aan oplossing energieverbruik Surface tabletcomputers

Logo_MicrosoftEigenaren van een Microsoft Surface Book en Surface 4 hebben de afgelopen tijd steen en been geklaagd over het energieverbruik van hun tablet computer. Naar het zich laat aanzien, is de boosdoener te vinden in de ingebakken software voor energiebeheer en de app die de vingerafdrukidentificatie afhandelt. Microsoft heeft inmiddels laten weten dat het naar een oplossing zoekt.

Op het gebruikersforum van Microsoft in de Verenigde Staten zijn er al een slordige 290 geregistreerde Surface-eigenaren naar voren gekomen met klachten over de manier waarop hun tablet computer omspringt met de acculading. Normaliter moet het apparaat na een x aantal seconden op ‘stand by’ overgaan, waarbij het energieverbruik tot een minimum wordt beperkt. Dat lijkt echter niet geval te zijn, waardoor de acculading in een rap tempo uitgeput raakt.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.