Universiteiten kiezen voor T-Mobile

SURFNETDe Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en Universiteit Twente (UT) hebben operator T-Mobile in de arm genomen. Een belangrijke voorwaarde van de universiteiten was dat het netwerk van T-Mobile gekoppeld kon worden aan SURFnet, het glasvezelnet van alle onderwijs- en onderzoeksinstituten in Nederland. Hierdoor kan T-Mobile als eerste telecomprovider in Nederland ‘MoLAN’ als mogelijkheid aanbieden. MoLAN is de koppeling van mobiele devices met het campusnetwerk via de 4G-masten van T-Mobile. Vervolgens was het aanbod van zowel vaste als mobiele telefonie, de landelijke dekking en de stabiliteit van het T-Mobile netwerk doorslaggevend voor de overeenkomst.

De koppeling van het netwerk van T-Mobile aan het bestaande, veilige netwerk vat-mobilen SURFnet was van doorslaggevend belang voor de universiteiten, zo stellen de twee onderwijsinstellingen. Het heeft als voordeel dat glasvezelkabels niet opnieuw hoeven te worden aangelegd. Bovendien kunnen gebruikers met MoLAN in de toekomst niet alleen op en rond de campus, maar ook thuis of onderweg inloggen op het SURF-net. De koppeling van draadloze devices met het campusnetwerk - MoLAN - is nog in ontwikkeling. Er moeten nog enkele configuratietesten worden uitgevoerd. MoLAN biedt belangrijke voordelen voor de gebruikers. Medewerkers (3500 gebruikers van UT en 3000 gebruikers van TU/e) hoeven dan geen aparte VPN-verbinding op te zetten of opnieuw op het wifi-netwerk in te loggen.

Thieu Mennen, manager back office TU/e:

“Wij vinden de seamless connectivity zeer waardevol: wanneer je van de campus wegloopt, neemt het netwerk van T-Mobile automatisch de verbinding over zonder dat je daar als gebruiker iets van merkt.” Gebruikers kunnen hierdoor overal inloggen op het netwerk, gebruikmakende van de zendmasten die T-Mobile door het hele land heeft staan.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.