Vodafone realiseert lichte omzetstijging in Nederland

VodafoneOperator Vodafone Nederland maakt vandaag de resultaten bekend van het derde kwartaal (1 oktober – 31 december 2015) van zijn gebroken boekjaar 2015/2016. De operationele omzet bedroeg 438,6 miljoen euro, een (organische) stijging van 0,2 procent ten opzichte van het derde kwartaal van het voorgaande fiscale jaar.

De groei in vaste en geïntegreerde telecomdiensten – zowel op de consumenten- als zakelijke markt – compenseerde bij Vodafone Nederland een lichte daling in mobiele diensten. Door de aanhoudende populariteit van 4G steeg het totale dataverbruik met 43,3 procent. Anderhalf miljoen Vodafone klanten hadden aan het eind van 2015 het juiste toestel en abonnement om van 4G en 4G+ te profiteren. Het totale aantal mobiele aansluitingen daalde licht met 2,2 procent tot bijna 5,1 miljoen.

In november 2015 rondde Vodafone de verhuizing van alle 3,6 miljoen particuliere klanten naar zijn nieuwe ICT-infrastructuur af. Deze operatie is onderdeel volgens Vodafone van de transformatie van een mobiele aanbieder naar een aanbieder van vaste en mobiele tv-, internet- en telefoniediensten. Vodafone ziet een aanhoudende stijging in het gebruik van dit soort diensten: de totale omzet uit vaste diensten – consument én zakelijk – nam toe met 36,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal klanten van Vodafone Thuis (vaste tv, internet en telefonie) nam toe met 22,3 procent tot 88.000. Vodafone heeft niet bekend gemaakt wat het resultaat is geweest in dit kwartaal.

De operator gaat op dit moment niet verder in op de gesprekken, die gevoerd worden met Liberty Global, de eigenaar van Ziggo in Nederland, over het opzetten van een joint-venture. Uit anonieme bronnen vernemen wij, dat de gesprekken al verder gevorderd zijn dan in eerste instantie werd gedacht.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.