Apple stapt in Virtual Reality

Apple_logoFabrikant Apple heeft tijdens het afgelopen weekend zijn eerste ‘Virtual Reality’-hardware geïntroduceerd.

Apple-topman Tim Cook heeft zich in het nabije verleden al laten ontvallen dat Virtual Reality ‘really cool’ is. Nu heeft zijn bedrijf die ‘coolness’ dan ook zelf in de praktijk gebracht door te starten met de verkoop van een View-Master Virtual Reality Starter Pack (29,95 dollar). Het is het eerste VR-product dat Apple actief zelf gaat verkopen. De View-Master lijkt een kopie te zijn van de Cardboard, een van karton gemaakte low-cost virtual reality bril, die door concurrent Google reeds wordt gevoerd.

De View-Master van Apple is gemaakt van stevig rood plastic waarin precies een iPhone past. In de verpakking zit een speciale adapter voor de iPhone 5, 5c en 5s. Plaats de iPhone in de View-Master en installeer één van de speciale 3D VR-apps, die beschikbaar zijn van bijvoorbeeld National Geographic. Het is de eerste stap van Apple op dit gebied. De komende tijd zullen wij meer VR-producten van Apple gaan zien. Het is nog niet bekend wanneer en of de View-Master ook naar Nederland komt.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.