Onderzoek: ‘zakelijke telecomafnemers willen kortere contracttermijnen’

PanalWizard-logoBijna de helft van de Nederlandse ondernemers (45 procent) zit vast aan een telecomcontract en kan niet overstappen zonder een hoge boete te betalen. Dat moet althans blijken uit onderzoek verricht door PanelWizard, in opdracht van Voys, een zakelijke telecomaanbieder uit Groningen. PanelWizard ondervroeg 304 Nederlandse ondernemers in het klein- midden- en grootbedrijf.

In sommige gevallen is de nood dusdanig hoog dat ondernemers een zogenoemde ‘overstapboete’ voor lief nemen, aldus PanelWizard. Twee derde (68 procent) van de ondervraagde overstappers betaalde een boete van meer dan vijfhonderd euro om weg te kunnen bij de huidige operator. Bij sommigen liep de boete op tot meer dan vijfduizend euro (4 procent).

Volgens de onderzoekers van PanelWizard zijn de wensen van Nederlandse ondernemers met betrekking tot telecomdiensten duidelijk: 67 procent vindt flexibiliteit met betrekking tot contracttermijnen belangrijk als er een zakelijk abonnement wordt afgesloten. 70 Procent van de ondervraagde ondernemers zou willen dat kortere contracttermijnen tot de mogelijkheid behoren bij de telecomproviders. Ruim de helft van de ondervraagde ondernemers (57 procent) vindt een lange contractduur de verkeerde focus; telecomproviders zouden zich voor klantbehoud beter op kwaliteit kunnen richten.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.