Ovum: ‘Net zoveel simkaarten als mensen wereldwijd’

panelwizardIn 2015 was de wereldwijde simkaart penetratie 100 procent oftewel dat er gemiddeld 1 simkaart per bewoner is, aldus het marktonderzoeksbureau Ovum. Het in Londen gevestigde bureau is een internationaal opererend onderzoek – en adviesbureau, en meldt ieder jaar de wereldwijde simkaart penetratie.

Dit betekent overigens niet dat iedere aardbewoner nu ook 'connected’ is. De regionale verschillen zijn enorm. In Europa zijn de meest simkaarten (gemiddeld een penetratie van meer dan 120 procent), terwijl Centraal- en Zuid-Azië en Afrika achter blijven.

simkaart-penetratie-2De komende tijd gaat de simkaartpenetratie, door de sterke groei van IoT en het daarbij koppelen van apparaten, alleen nog maar toenemen, zo verwachten de Ovum-onderzoekers.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.