KPN start met voorverkoop duurzame Fairphone II

KPNDeze week start operator KPN met de voorverkoop van de nieuwe Fairphone. KPN is de eerste provider in Nederland die het duurzaam vervaardigde toestel aan consumenten levert. Brechtje Spoorenberg, CSR-manager bij KPN:

“De Fairphone is een zo eerlijk en duurzaam mogelijke smartphone. Dat wil zeggen dat er bij de totstandkoming in de hele keten is gelet op sociale en ecologische omstandigheden.”

KPN geeft aan dat duurzaam ondernemen een belangrijk onderdeel van hun strategie is. Daarom steunt KPN sinds 2011 de initiatiefnemers met de ontwikkeling van de Fairphone. De eerste Fairphone zag in 2013 het licht en KPN startte met de verkoop ervan begin 2014.

Bas van Abel, CEO van Fairphone:

“Wij zijn verheugd voor de tweede keer de Fairphone via KPN aan klanten aan te bieden om zo de groeiende vraag naar ethisch geproduceerde elektronica te beantwoorden. KPN maakt het mogelijk eerlijke elektronica breder toegankelijk te maken via hun (XL) winkels en online platform.”

De Fairphone 2 bouwt voort op de initiatieven van de eerste Fairphone zoals het gebruik van tin en tantaal uit conflictvrije mijnen, investering in een welzijnsfonds voor werknemers en verbetering van de recycling van elektronisch afval. Nieuw bij de Fairphone 2 is dat nu ook Fairtrade goud wordt gebruikt.

Nieuw is verder dat steeds meer onderdelen vervangbaar zullen zijn, zoals de camera, de luidspreker, de microfoon en de usb-poort. Door de modulaire architectuur is de smartphone eenvoudig te openen en te repareren, ook door de klant zelf. Daardoor heeft het toestel een veel langere levensduur. De Fairphone 2 is nu ook geschikt voor 4G. Bij het afsluiten van het goedkoopste telefonieabonnement bij KPN, moet er 289 euro inclusief BTW voor het toestel worden betaald.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.