ThinkingPhones verandert bedrijfsnaam

FuzeThinkingPhones, een internationaal opererende leverancier van ‘unified communications as a service’-oplossingen ((UCaaS), kondigt vandaag aan dat het bedrijf zijn naam verandert in Fuze. Ook heeft de onderneming 112 miljoen dollar (100,5 euro) weten op te halen in een nieuwe investeringsronde die geleid werd door equity-investeerder Summit Partners. Hiermee komt de totale funding van het bedrijf op 200 dollar miljoen (179,2 miljoen euro). Het nieuwe kapitaal wordt ingezet om de wereldwijde activiteiten van Fuze uit te breiden en een continue investering in innovatie te ondersteunen, waarbij het vereenvoudigen van communicatie binnen grote bedrijven centraal staat.

Fuze is een cloudgebaseerd unified communications (UC)-platform dat enterprise-oplossingen biedt voor voice communicatie, videoconferencing en always-on samenwerking. De omzet van het bedrijf groeide in 2015 met meer dan 100 procent en er werden ruim 175 nieuwe klanten verwelkomd. Exacte cijfers over omzet en winst worden echter door ThinkingPhones/Fuze niet vrijgegeven. Afgelopen maand werd Fuze door Gartner als visionair gepositioneerd in de ‘Magic Quadrant for Web Conferencing’.

De ‘rebranding’ en de recente investeringsronde moeten de groei van Fuze een sterke impuls geven en ervoor zorgen dat het bedrijf verder marktaandeel kan verwerven op het gebied van UCaaS. De uitbreiding in Europa vormt een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van Fuze in 2016. Het bedrijf heeft in Europa een omzetgroei gerealiseerd van 150 procent en in de afgelopen twaalf maanden werden 60 nieuwe klanten verwelkomd. Het aantal medewerkers in Europa steeg van 15 - in januari 2015 - tot meer dan 120 op dit moment. In januari van dit jaar opende Fuze - naast de bestaande vestigingen in de UK, Nederland, Denemarken en Frankrijk – ook kantoren in Duitsland en Zwitserland.

Strategische acquisities - waaronder Whaleback, een bedrijf dat managed en cloudgebaseerde UC-diensten biedt aan MKB-bedrijven, en Contactive, een multi-platformproduct dat het gat dicht tussen Big Data, analytics en contextuele communicatie - hebben de groei van het bedrijf in de afgelopen achttien maanden versneld. Fuze, aanbieder van oplossingen voor HD-videoconferencing en samenwerking, was de derde aankoop van ThinkingPhones.

De investeringsronde werd begeleid door Summit Partners. Zij sluiten zich aan bij de bestaande investeerders Bessemer Venture Partners (BVP), Technology Crossover Ventures (TCV) en G20. Bruce Evans, Managing Director van Summit Partners, zal als onderdeel van de investering zitting nemen in de Raad van Bestuur van Fuze.

In 2015 waardeerde het marktonderzoeksbureau MarketsandMarkets de markt van UCaaS op 15,1 miljard dollar. Volgens Transparency Market Research zal de wereldwijde UCaaS-markt tot 2020 groeien tot een waarde van 37 miljard dollar. De markt voor videoconferencing zal in 2020 goed zijn voor een bedrag van 6,4 miljard dollar; in 2015 was dat 3,6 miljard dollar. Webconferencing zal in 2017 een extra 2,9 miljard dollar aan marktpotentieel opleveren.

“In de afgelopen tien jaar was het onze missie om de manier waarop bedrijven communiceren te veranderen,” aldus Steve Kokinos, CEO en medeoprichter van Fuze (voorheen ThinkingPhones). “Deze missie is niet veranderd, maar de manier waarop we deze vermarkten en verkopen wel. Voice is slechts het begin. Het werkende leven is dynamisch en onvoorspelbaar en bij het nieuwe Fuze draait alles om flexibele, always-on bedrijfscommunicatie, videoconferencing, messaging en samenwerken. Wanneer voice, tekst, data en video samenkomen - Fuze - op steve kokinoséén platform kunnen er prachtige dingen gebeuren.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.