VS-president Obama wil sterke stijging budget cyber security

Amerikaanse_vlagAls het aan scheidend president Barack Obama ligt, wordt er door de Amerikaanse overheid in 2017 in totaal 19 miljard dollar geïnvesteerd in maatregelen die de cyber security van het land moeten oppeppen. Mocht het congres instemmen met het budgetverzoek, dan betekent het een stijging van 5 miljard dollar ten opzichte van de cyber security-uitgaven in het lopende fiscale jaar van de overheid.

De belangrijkste reden voor de voorgestelde budgetverhoging voor cyber security-maatregelen is de verwachte stijging van cyberaanvallen uit binnen- en buitenland, aldus Obama in een toelichting op zijn plannen. Hij wordt hierin gesteund door de hoogste regionen van de Amerikaanse veiligheidsdiensten. Zo heeft James Clapper, Director National Intelligence, afgelopen dinsdag nog in een hoorzitting voor de Senate Armed Services en Intelligence Committees gewaarschuwd voor de grote dreiging afkomstig van cybercriminelen en –spionnen. Clapper wees op de kwetsbaarheid van zowel burgerdoelen als militaire installaties. Met name de publieke infrastructuur (waaronder nutsvoorzieningen) behoeft de nodige aandacht, aldus de topspion.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.