Indiase fabrikant brengt smartphone voor € 3,50

160217 Smartphone freedomDe Indiase fabrikant Ringing Bells claimt de de goedkoopste smartphone ter wereld op de markt te hebben gebracht. De Freedom 251, met als basis het besturingssysteem Android versie 5.1, gaat in India INR 251 kosten, omgerekend nog geen 3,50 euro. De telefoon maakt deel uit van het ambitieuze Android One programma van internetgigant en Android-bedenker Google.

Voor krap 3,50 euro krijgt de gebruiker een smartphone uitgerust met een 4-inch scherm (resolutie 540 x 480 pixels), een quad-core 1,3GHz processor met 1GB werkgeheugen en 8GB intern geheugen dat met sd-kaarten uitbreidbaar is tot 32GB. Daarnaast is de Freedom 251 ook uitgerust met een 3,2-megapixel camera en een 0,3MP selfie-cam. Naast 3G, wifi, gps en Bluetooth heeft het toestel een accu van 1.450 mAh.

Analisten vermoeden dat deze telefoon zwaar gesubsidieerd wordt door de Indiase regering. Zij wijzen op het feit dat de Indiase minister-president Narendra Modi nog onlangs aankondigde dat het zijn doel is om alle Indiërs online te krijgen. Het eerste exemplaar van de Freedom 251 wordt vandaag aan de Indiase minister van Defensie gegeven.prijs freedom

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.