Reputatie-prijs voor KPN

KPNKPN behoort in Nederland tot de ondernemingen met de beste reputatie. Dat bleek gisteravond bij de uitreiking van de Reputation Awards in het Gemeente Museum in Den Haag. Daar nam Eelco Blok namens KPN de Industry Adjusted Ranking award van het Reputation Institute in ontvangst.

Ieder jaar publiceert het Reputation Institute de reputatiescores van de dertig grootste bedrijven van Nederland. De scores komen tot stand door te meten welk gevoel mensen hebben bij een bedrijf. Voorwaarde is dat mensen het bedrijf kennen. Daarbij gebruikt het instituut zeven ‘reputatie-aanjagers’, waaronder producten en diensten, innovatie, MVO, leiderschap en financiële prestaties. Voor het negende achtereenvolgende jaar was Philips het bedrijf met de beste reputatiescore. Het elektronicaconcern dankt die aan het vernieuwende karakter, het positieve imago, maar ook aan het feit dat het actief is in de sector die per definitie hoog gewaardeerd wordt.

Daarnaast stelt het Reputation Institute een zogeheten Industry Adjusted Ranking samen, waarbij reputatiescores van de dertig bedrijven worden gecorrigeerd. De scores van minder populaire sectoren (zoals telecom, energie en banken) worden daarbij gelijkgetrokken met populaire sectoren (zoals de auto-, voedingsmiddelen- en elektronica-industrie). In die Industry Adjusted Ranking neemt KPN dit jaar voor het eerst de nummer 1-positie in, vóór Air France-KLM (vorig jaar nog eerste) en zorgverzekeraar CZ.

Uit handen van Cees van Riel, hoogleraar Corporate Communication aan de Erasmus Universiteit en medeoprichter van het Reputation Institute, nam Eelco Blok de award in ontvangst. Eelco Blok: “Deze award is een erkenning voor alle KPN’ers. Het laat zien dat we voor onze klanten de goede dingen doen. Wereldwijd zijn we één van de twee groenste telecombedrijven en sinds begin 2015 zijn we klimaatneutraal. We ondersteunen de schaatssport, het Rijksmuseum en elk jaar zetten zich meer dan 2000 vrijwilligers in voor ons KPN Mooiste Contact Fonds. Deze award is voor ons een enorme stimulans om onze ambitie waar te maken, en dat is de beste dienstverlener van Nederl

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.