T-Mobile levert cyber security dienst

t-mobileDe laatste tijd zijn er veel ‘phishingmails’ in omloop waardoor consumenten steeds ongeruster worden of het dataverkeer wel veilig is, aldus operator T-Mobile Nederland. Het is de aanleiding geweest voor de ontwikkeling van een nieuwe dienst: ‘Extra Veilig Online’.

Volgens de operator moet de kersverse dienst T-Mobile abonnees ‘veiliger online laten zijn met hun smartphone of tablet computer’. De software controleert automatisch het mobiele dataverkeer op onveilig dataverkeer. Extra Veilig Online detecteert ook als apps of virussen onveilig dataverkeer veroorzaken. Zo zorgt het er tevens voor dat de gebruiker een melding krijgt als een website als onveilig wordt herkend.

T-Mobile: “Risico’s voorkomen in plaats van ze te bestrijden, dát is de kracht van Extra Veilig Online. Extra Veilig Online beschermt tegen onveilige websites en kwaadwillende software door onveilig dataverkeer van websites en apps te blokkeren. Dit gebeurt nog vóórdat de klant daarmee in aanraking komt. Het is een vorm van antivirussoftware, maar dan in het mobiele netwerk. Extra Veilig Online checkt continu het internetverkeer. Vindt Extra Veilig Online verkeer dat onveilig is? Dan krijg je een melding. Je bepaalt vervolgens zelf of je stopt of toch doorgaat.”

Extra Veilig Online is een aanvullende service en beschikbaar voor alle abonnementen en is niet afhankelijk van het soort smartphone of tablet. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een flexibele en een vaste bundel. De flexibele bundel kost 1,99 euro per maand en is maandelijks opzegbaar. De vaste bundel loopt gedurende het contract (12 of 24 maanden) en kost 1,49 euro per

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.