Samsung introduceert nieuwe topmodellen smartphonereeks

galaxy-s7_hardware_kvTijdens een grootschalige persconferentie, waar iedereen gedeelte van de show via een vr-bril kon bekijken, heeft fabrikant Samsung zijn nieuwe vlaggenschepen op smartphone-gebied, de Galaxy S7 en Galaxy S7 edge, geïntroduceerd. De persconferentie vond plaats aan de vooravond van het jaarlijkse Mobile World Congress in Barcelona, hèt grootste mondiale evenement over mobiele technologie. De Galaxy S7 en Galaxy S7 edge zijn vanaf 11 maart in Nederland verkrijgbaar.
Samsung heeft wederom twee topmodellen het licht laten zien: de Galaxy S7 en S7 edge. De laatstgenoemde onderscheidt zich door een 5,5-inch groot scherm dat aflopend is, net als zijn voorganger, de S6 edge. De resolutie van de ingebouwde aanraakschermen is hetzelfde: 2560x1440 pixels. Saillant detail is het feit dat de schermen van het ‘always on’-type zijn: daardoor wordt continu de actuele tijd weergegeven. Het duo wordt met minimaal 4 GB intern geheugen geleverd. Afhankelijk van het gekozen model, kan dat oplopen tot 32 GB. Door middel van een MicroSD-kaart is dat nog verder uit te breiden tot een maximum van 200 GB.
Beide apparaten tevens uitgerust met nieuwe cameratechnologie (‘Dual Pixel’) waarmee er bij weinig licht betere foto’s kan worden gemaakt. De ingebouwde camera’s leveren een maximale resolutie van respectievelijk 12 Megapixels (achterzijde) en 5 Megapixels (voorzijde). Verder heeft de fabrikant ook de ingebouwde accu onder handen genomen, wat een langere werktijd op een volle lading moet opleveren. Het opladen kan overigens zowel op ‘klassieke wijze’ (met de meegeleverde oplader) of contactloos. Samsung meldt ook dat de twee nieuwe smartphones stof- en waterdicht zijn (IP68-standaard), dat laatste tot een diepte van maximaal één meter.
De Galaxy S7 en Galaxy S7 edge zijn vanaf medio maart in de kleuren Black Onyx, Gold Platinum en White Pearl verkrijgbaar voor verkoopadviesprijzen van respectievelijk 699 euro en 799 euro voor 32 GB geheugen. Wie een pre-order plaatst voor 11 maart, krijgt er van Samsung gratis een Gear VR (Virtual Reality-bril) bij.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.