Sony laat nieuwe smartphone-reeks het licht zien

xperia-x-performance-slideshow-02-desktop-921ae0ad1850fbca3c276292a9563029Sony Mobile lanceert vandaag, tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, een nieuwe reeks smartphones onder zijn Xperia-vlag. De apparaten krijgen een ‘X’ mee als aanduiding. De Japanse fabrikant heeft nog geen adviesverkoopprijzen bekend gemaakt.
De nieuwe X-reeks van het Japanse merk bestaat in de eerste instantie uit drie modellen: de Xperia X, de Xperia X Performance en de Xperia XA. Het trio is uitgerust met een kersverse accu-technologie (Qnovo Adaptive Charging) waarmee, aldus Sony, de smartphones tot twee dagen kunnen werken op één lading. De Xperia X draait op de Qualcomm Snapdrago 650 processor, de Xperia X Performance herbergt de Qualcomm Snapdragon 820 processor en de Xperia XA is voorzien van de Mediatek Helio P10. Voor het autofocusgedeelte van de camera’s in de Xperia X en Xperia X Performance (‘Predictive Hybrid Autofocus’) heeft Sony leentjebuur gespeeld bij zijn divisie die fotocamera’s produceert.
De smartphones uit de Xperia X serie zijn voorzien een uniform 5-inch design met een gekromd glazen display in een afgerond frame uit één stuk. De Xperia X, Xperia X Performance en Xperia XA komen in begin van de zomer 2016 naar Nederland in vier kleuren: Lime Goud, Rose Goud, Wit en Zwart.
Naast de drie nieuwe smartphones heeft Sony ook twee accessoires voor zijn telefoons het licht laten zien. Xperia Ear is een draadloze ‘smart-ear’ die op stemopdrachten reageert; zo kan de gebruiker vragen om iemand te bellen, iets op te zoeken op internet, een bericht op te stellen of naar een bepaalde locatie te navigeren. De smart-ear maakt contact via NFC, is van zacht siliconenmateriaal gemaakt, IPX2 waterdicht en kan één dag functioneren op een volle accu-lading.
xperia-x-performance-slideshow-01-desktop-d260a94325fec48259584d676703782eDe RM-X7BT is een in-car Bluetooth commander waarmee draadloos muziek is te streamen. De ingebouwde spraaktechnologie maakt het mogelijk om de functies van een smartphone te activeren tijdens het rijden. Hij bestaat uit twee eenheden – een ‘adaptermodule’ voor draadloos audiostreamen en handsfree oproepen en een ‘commander’ voor smartphonefuncties zoals navigatie. De Xperia Ear en de RM-X7BT in-car Bluetooth commander worden in de zomer van 2016 op de markt gebracht.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.