Intel zet stevig in op 5G

iotNaast virtual reality is 5G, de opvolger van de huidige 4G/LTE-standaard voor draadloze mobiele dataoverdracht, dit jaar het buzz-woord op het Mobile World Congress in Barcelona. Zo kondigt chip- en softwareproducent Intel tijdens het MWC nieuwe samenwerkingsovereenkomsten en producten aan, die volgens Intel ‘het fundament leggen voor snellere, slimmere en efficiëntere 5G mobiele netwerken, die nieuwe belevingen zullen mogelijk maken’.

Volgens Intel is The Internet of Things (IoT) één van de drijfveren voor snellere verbindingen: “Van de embedded devices in sportuitrusting en drones die zelfstandig obstakels kunnen vermijden tot autonome voertuigen, smart cities en meer: het onderling met elkaar verbinden van ‘dingen’, mensen en de cloud legt ongekende eisen op aan draadloze netwerken.”

“Miljarden connected en steeds slimmere apparaten, rijke persoonlijke services en cloudtoepassingen vormen de basis voor de behoefte aan slimmere en krachtigere netwerken”, aldus Aicha Evans, corporate vice president en general manager van de Intel Communications and Devices Group. “De transitie naar 5G brengt communicatie en IT bij elkaar en betekent een fundamentele verandering voor de industrie. Het is essentieel dat we nu het fundament leggen voor toekomstige 5G-netwerken, om in de toekomst ongekende belevingen mogelijk te maken.”

Intel werkt nauw samen met diverse bedrijven uit de mobiele sector om alles voor te bereiden voor een brede commerciële beschikbaarheid van 5G in de toekomst.

 • Ericsson en Intel werken samen met mobiele providers aan 5G-oplossingen en doen gezamenlijke pilots, als uitbreiding van de bestaande samenwerkingsovereenkomst op het gebied van netwerktransformatie, cloud en IoT.
 • KT en Intel zullen in 2018 5G-proefprojecten implementeren om 5G draadloze technologie en bijbehorende apparaten, virtuele netwerkplatforms en gezamenlijke standaarden te ontwikkelen en te testen.
 • LG Electronics en Intel zullen 5G telematicatechnologie voor auto’s ontwikkelen en testen.
 • Nokia en Intel werken samen aan pre-standaard 5G radiotechnologieën en netwerkoplossingen om vroege implementatie van zowel 5G mobiele clients en draadloze infrastructuur mogelijk te maken. Ook wordt hiermee gezorgd voor de interoperabiliteit van 5G-radiotechnieken, om te kunnen voorzien in de connectiviteitsbehoeften van toekomstige draadloze netwerken.

• SK Telecom en Intel ontwikkelen en verifiëren 5G mobiele devices en netwerkoplossingen. Op basis van de bestaande samenwerking op het gebied van 5G-technologieën, demonstreerden beide bedrijven tevens nieuwe stappen in radio access netwerktechnologieën, waaronder anchor-booster cell en Massive MIMO, om de capaciteit van 5G draadloze netwerken verder

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.