LG pakt uit met nieuw ‘modulair uit te breiden’ topmodel smartphone

lg-friendsFabrikant LG heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona zijn nieuwste vlaggenschip in zijn smartphonereeks het licht laten zien: de G5. Het apparaat heeft als belangrijkste kenmerk een modulair ontwerp. “Door de uitneembare accu kan de smartphone modulair omgebouwd worden met de LG Friends, een collectie accessoires die op de smartphone zijn aan te sluiten en van de LG G5 een volwaardige digitale camera, hi-fi speler en meer maken”, aldus het Zuid-Koreaanse bedrijf in een officiële verklaring.

De LG G5 is gebaseerd op de 64 bits Snapdragon 820-processor van fabrikant Qualcomm, een chip die onder andere geoptimaliseerd is voor het verwerken en weergeven van Virtual Reality-beelden. Het is verder voorzien van 5,3-inch groot aanraakscherm (Quad HD IPS Quantum) met 3D Arc Glass, waardoor het scherm een lichte curve aan de bovenkant heeft. Het scherm is overigens voorzien van LG’s ‘Always on’-technologie: het toont constant de tijd en datum zonder dat de gebruiker het toestel hoeft te ontgrendelen. Het scherm maakt hiervoor gebruik van een techniek die ook in lcd-televisies van LG wordt gebruikt. Hierdoor heeft het Always-on scherm slechts een fractie van het totale batterijgebruik per uur nodig. Een andere feature in het scherm van de LG G5 is de Daylight Mode, waardoor de helderheid van het scherm buitenshuis altijd optimaal is. Daylight Mode herkent de lichtcondities en past de helderheid van het scherm hier direct op aan, naar maximaal 850 nit.

De LG G5 is aan de achterkant standaard voorzien van twee camera’s, waaronder één met een 135-graden groothoeklens. De 135-graden groothoeklens heeft een beeldhoek die 1,7 keer groter is dan bestaande smartphone camera’s en 15 graden wijder dan het menselijke gezichtsveld. Tijdens het fotograferen kan de gebruiker schakelen tussen de normale lens en de groothoeklens.

De G5 is de eerste echt modulaire smartphone die LG op de markt brengt. Volgens de fabrikant zijn de accessoires, ‘LG Friends’ gedoopt, eenvoudig op het toestel aan te sluiten om de mogelijkheden van het toestel uit te breiden. De belangrijkste nieuwe LG Friends op een rij:

LG CAM Plus                                                                                                                                                                               

De LG CAM Plus is een veelzijdige cameramodule die gemakkelijk bevestigd wordt aan het toestel via de verwijderbare accu. De module is uitgerust met een cameragrip voor meer houvast en voorzien van fysieke knoppen; bijvoorbeeld om te zoomen of om een foto of video te maken. Daarbij biedt de LG Cam Plus een additionele batterij met nog een extra 1.200mAh.

LG Hi-Fi Plus met B&O Play

LG Hi-Fi Plus met B&O Play is een innovatieve draagbare geluidsspeler ontwikkeld in samenwerking met audiofabrikant Bang & Olufsen en speelt audio af in de hoogste kwaliteit (32bit/384kHz). LG Hi-Fi Plus met B&O Play kan ook door middel van de uitneembare accu aan de LG G5 bevestigd worden. Daarnaast is de draagbare geluidsspeler ook als aparte DAC (Digital Audio Converter) te verbinden met iedere smartphone of pc.

LG 360 VR

De LG 360 VR is een Virtual Reality-bril die aangesloten kan worden op de G5 via een speciale kabel. De LG 360 VR is een stijlvolle en opvouwbare bril die gemakkelijk overal gebruikt kan worden. De LG 360 VR simuleert het beeld van een 130-inch televisie, bekeken van twee meter afstand. In tegenstelling tot andere VR-oplossingen, waarbij de smartphone in een Virtual Reality-bril gezet wordt, weegt de LG 360 slecht 118 gram en heeft een maximale resolutie van 639 ppi. Met de LG 360 VR kunnen video’s worden bekeken die met de LG 360 CAM zijn gemaakt, maar de bril is ook geschikt voor andere 360-gradencontent.

LG 360 CAM

De LG 360 CAM is een compacte 360 graden camera, uitgerust met twee 13 megapixel 200-gradengroothoeklenzen, een 1.200mAH batterij en 4GB intern geheugen. De LG 360 CAM levert 2k-kwaliteit beeldopnames en 5.1 surround geluidopnames met de drie geïntegreerde microfoons. De 360-gradenvideo’s kunnen eenvoudig geüpload worden naar Street View en YouTube360 of bekeken worden met de LG 360 VR of andere smartphones of apparaten die 360-gradenvideo’s ondersteunen.

LG Rolling Bot

De LG Rolling Bot rolt als een bal en maakt tegelijkertijd foto’s of video’s met de geïntegreerde 8 megapixelcamera. De Rolling Bot kan ook gebruikt worden als beveiligingssysteem voor in huis of om huisdieren in de gaten te houden.

LG Tone Platinum

De LG TONE Platinum (model HBS-1100) is een Bluetooth headset en de nieuwste toevoeging aan de LG TONE Plus Serie. De headset levert uitzonderlijk scherp en helder geluid, getuige de officiële Harman Kardon Platinum waardering. De LG TONE Platinum is wereldwijd de eerste Bluetooth headset met 24-bit audio zonder geluidsverlies.

LG Smart Controller

De LG Smart Controller laat gebruikers drones en anders slimme apparaten besturen. Als deze apparaten zijn uitgerust met een camera, zijn de beelden bovendien direct te volgen via de LG G5.

LG Friends Manager

Met de LG Friends Manager kunnen LG G5 gebruikers gemakkelijk verbinding maken met de LG Friends. Deze app zoekt Friends die in de buurt zijn en maakt eenvoudig verbinding door middel van drie stappen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.