Mitel sluit goed jaar af

mitel logoDe Canadese Voice over IP-specialist Mitel, dat volgens eigen zeggen de communicatie voor 2 miljard apparaten verzorgt, heeft vrijdag de financiële resultaten over 2105 bekend gemaakt. De omzet is in 2015 uitgekomen op 1,157 miljard dollar (2014: 1,104 miljard dollar). De nettowinst bedroeg in 2015 89,4 miljoen dollar. Omzet uit mobiel en cloud was in 2015 bijna 25 procent (2014: 10,3 procent).

"Een record opbrengst voor het laatste kwartaal van 2015 dankzij solide prestaties over de gehele linie van het bedrijf”, zegt Richard McBee, CEO Mitel. Hij stelt blij te zijn met de groei die zijn onderneming heeft weten te bewerkstelligen: "Binnen de mobiele pijler berichtten we 73 procent jaar-op-jaar groei, en een uitbreiding van de brutomarges. In onze cloud onderneming groeide de omzet met 44 procent en zorgden onze investeringen voor groeiende terugkomende inkomsten, in totaal 24 procent op jaar-op-jaar basis. Deze resultaten liggen aan de basis van een doorlopende transformatie van Mitel dat, net als de markt, migreert naar de volgende generatie oplossingen.”

Mitel werkt wereldwijd met partners. In Nederland worden de producten en services van Mitel onder andere door Zetacom, Detron, Vodafone en Nemesys verkocht.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.