Britten doen steeds langer met hun smartphone

galaxy-s7_hardware_kvIn Europa wordt een smartphone gemiddeld 20,4 maanden gebruikt, voordat de eigenaar overgaat tot de aanschaf van een nieuw toestel. In de Verenigde Staten is de ‘economische levensduur’ van een smartphone met 21,6 maanden aanmerkelijk langer, maar in China met 19,5 maanden weer korter. Dit blijkt uit onderzoek van het bureau Kantar Worldpanel.

Volgens Kantar Worldpanel was de levensduur van een smartphone in Groot-Brittannië vorig jaar gemiddeld 23,5 maanden, een fors langere periode dan in 2013 toen dit nog 20 maanden was. De Nederlandse gesubsidieerde markt is wellicht het best met die van Engeland te vergelijken. Ook in ons land zien wij dat zowel consumenten als zakelijke gebruikers van smartphones steeds langer met hun toestel doen. De belangrijkste reden voor dit fenomeen is de economische crisis. Daarnaast hebben de operators de subsidie op smartphones verlaagd, waardoor toestellen relatief duurder zijn geworden.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.