IDC: Ongeremde groei smartphoneverkoop is voorbij

IDC_smartphones2015 was voorlopig het laatste jaar waarin de wereldwijde smartphonemarkt met dubbele cijfers groeide, dat blijkt uit een bijgestelde verwachting van het Amerikaanse marktonderzoeksbureau IDC voor 2016 en verder. In 2015 werden er volgens het bureau in totaal 1,44 miljard smartphones verkocht. Dat was een groei van 10,4 procent in vergelijking met 2014.
Dit jaar groeit de wereldwijde markt volgens IDC met 5,7 procent. Volgens de analisten gaan er dit jaar in totaal 1,5 miljard smartphones over de toonbank. 82,6 procent hiervan zijn Android toestellen, 15,2 procent zijn uitgerust met Apple’s iOS, 1,6 procent draaien op Windows Phone en 0,6 procent op andere besturingssystemen, zoals bijvoorbeeld BlackBerry’s BB10.
Volgens IDC groeit de markt naar ruim 1,9 miljard toestellen in 2020. Het aandeel van Android neemt alleen nog maar toe (84,6 procent), terwijl Apple (14 procent) wat daalt. Ook Windows (0,9 procent) blijft terrein verliezen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.