KPN organiseert IoT-netwerkmeeting voor start-ups

KPNOperator KPN werkt samen met start-ups om innovatie te stimuleren en om de ontwikkeling en commerciële time-to-market van nieuwe toepassingen te versnellen. Universiteiten, start-ups en overheden zijn onlangs tijdens een speciale bijeenkomst in gesprek gegaan met KPN over ICT-onderwerpen die voor de samenleving steeds belangrijker worden, zoals The Internet of Things. Ook ging het over zaken die hieraan raken, zoals cybersecurity, eHealth, identificeren en betalen met de mobiele telefoon, cloud en data-diensten.

Frank van der Post, Chief Commercial Officer KPN, opende de bijeenkomst die vooral draaide om netwerken en van elkaar leren. Hij sprak over de noodzaak van KPN om samenwerking te zoeken met diverse partijen. “Dit is zo’n evenement dat aangeeft hoe wij onze rol zien in het ecosysteem. We werken samen met alle relevante partijen. Die kruisbestuiving is van belang. Wij willen hierin een spin in het web zijn.”

Simon Jagers van Semiotic Labs, één van de start-ups die aanwezig waren, onderkende het belang van het aanhalen van de banden. “We spraken gisteravond onder meer een investeerder en een mogelijke partner. Mijn balboekje is weer vol’, zegt hij lachend. ”Wij zijn een startup die het falen van industriële installaties voorspelt. Denk bijvoorbeeld aan spoorwissels. Dat doen we met sensoren die data verzamelen over het energieverbruik en trillingen. Door analyse van die data kunnen we voorspellen of een wissel snel gerepareerd moet worden.”

Jan Kees de Jager, Chief Financial Officer KPN, bracht tijdens het evenement het KPN Venture Fund naar voren, dat vorig jaar het licht zag: “Dit is een investeringsfonds dat gericht is op het stimuleren van outside-in innovatie door de samenwerking op te zoeken met start-ups. Het is geweldig om te zien hoeveel energieke startende entrepreneurs hier samenkomen en hoe we van elkaar kunnen leren.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.