KPN claimt 4G-download record

KPNOperator KPN kondigde in 2015 als eerste telecombedrijf drie frequenties te kunnen stapelen in het 4G-netwerk. Nu claimt het bedrijf met nieuwe technologie 391 Mbps te halen. Tijdens de test, gehouden bij een mobiel opstelpunt van KPN in Delft, is in samenwerking met Ericsson en Qualcomm, de bewuste downloadsnelheid gerealiseerd.

“Wij hebben hiermee een record in Nederland gevestigd”, zegt Jacob Groote, directeur Mobiele Netwerken bij KPN. Het is in ieder geval ruim dertig procent hoger dan wat eerder mogelijk was met gebruik van hetzelfde frequentiespectrum. Dit komt vooral door het introduceren van de nieuwste techniek. Groote: “Door nieuwe software toe te passen worden de drie frequenties efficiënter benut. Met deze test toont KPN aan voorop te lopen met 4G en (triple) carrier aggregation en laten we zien dat we voorbereid zijn op toekomstige downloadsnelheden en capaciteit.”

Om de hoge downloadsnelheden mogelijk te maken, is gebruikgemaakt van de nieuwste software van Ericsson en een testtoestel van Qualcomm. Commercieel verkrijgbare apparaten (smartphones en tablet computers) die de nieuwe modulatietechniek aankunnen, zijn echter op dit moment nog niet beschikbaar.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.