KPN brengt smarthomeplatform Deutsche Telekom uit

KPN is een samenwerking aangegaan met Deutsche Telekom. De Duitse telecomaanbieder maakte bekend dat KPN hun platform voor het smart home in Nederland zal uitbrengen. Het platform van Deutsche Telekom heet Qivicon en wordt door KPN geïntegreerd in SmartLife.

KPN SmartLife

Met het smart home-platform wil KPN het middelpunt van het slimme huis creëren. Aan het platform kunnen allerhande slimme diensten en apparaten worden gekoppeld, zoals thermostaten, rookmelders, alarminstallaties, wasmachines en koelkasten.

kpn smartlife

Meer dan 40 partners

Er zijn inmiddels al meer dan 40 partners die producten maken met ondersteuning voor het platform, zoals Miele, Samsung, Philips, Osram, Huawei, Sonos en Netatmo. Deutsche Telekom introduceerde het platform al in Duitsland en Oostenrijk, en wil het verder uitzetten binnen Europa.

Beveiliging

KPN introduceerde SmartLife vorig jaar, als dienst om connected home-diensten aan te bieden. De eerste stap hierin was een pilot van een beveiligingssysteem voor huizen, waarbij gebruikers via een app een alarmmelding als er thuis iets gebeurt.

 

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.