Apple erkent problemen met nieuwe versie iOS 9

Er zijn wereldwijd problemen met de laatste versie van iOS 9, het mobiele besturingssysteem voor Apple-apparaten. Veel gebruikers klagen dat na de update naar versie 9.3 hun iPhones en iPads vaak ‘bevriezen’ wanneer ze op linkjes klikken in programma’s als Mail en Safari. Apple heeft verklaard op de hoogte te zijn van de problemen en spoedig met een oplossing te komen.

iOS 9.3

iPhone- en iPad-bezitters die het besturingssysteem naar versie 9.3 hebben geüpdatet, klagen op diverse online forums steen en been over onder andere problemen. Bij het klikken op weblinks vanuit diverse apps loopt Apple’s standaardwebbrowser Safari vast. Het probleem blijkt echter ook bij oudere versies van iOS 9 voor te komen.

Booking.com

Een van de oorzaken van de crash blijkt de app Booking.com te zijn, dat elke link in die app probeerde te openen en hierdoor het systeem liet crashen. Deze app is sindsdien geüpdatet, maar het blijkt dat ook andere apps hetzelfde probleem hebben. In sommige gevallen helpt het als er in de instellingen van de iPhone of iPad het gebruik van de programmeertaal JavaScript wordt uitgeschakeld.

Oplossing

In een reactie heeft Apple vandaag erkend dat er problemen zijn. Het bedrijf stelt dat deze worden opgelost bij de volgende bug fix, iOS 9.3.1. Het is nog niet duidelijk wanneer de bewuste update beschikbaar komt, waarschijnlijk zal dit niet lang duren.

iOS 9

 

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.