Digicel neemt Tres Networks op de Antillen over

Digicel, een van origine Jamaicaanse operator, neemt zijn branchegenoot Tres Networks op de Antillen over. Als de lokale mededingingsautoriteiten akkoord gaan, dan wordt Digicel voor de volle honderd procent eigenaar van Tres Networks.

Digicel

Geen van beide partijen wil financiële details over de transactie verstrekken. Wel zegt Digicel dat de acquisitie ervoor moet zorgen dat het zijn bestaande productportfolio (bestaande uit mobiele telefonie) op de eilanden kan uitbreiden met zaken als snellere internettoegang. Het op Curaçao gevestigde Tres Networks biedt breedbandige internettoegang (inclusief digitale televisie) via zijn glasvezelnetwerk aan zowel consumenten als zakelijke klanten.

Sterk merk

Frank de Frémery, ceo van Tres Networks, is blij met de overeenkomst. “Digicel is een bedrijf met een sterk merk, dat bovendien een hoog niveau van expertise meebrengt naar de bedrijfsvoering van Tres. Daarnaast brengt het een aanzienlijke ‘power’ met zich mee, die Tres in staat stelt om zijn netwerk en diensten op het eiland snel uit te breiden.”

Volgens Sten van der Ham, ceo van Digicel Curaçao, stelt de overname van Tres Networks hen in staat om verder te investeren in een state-of-the-art vezelnetwerk op Curaçao en daarmee de pionierspositie van het eiland in de regio te versterken. Tres, dat in het register van de Kamer van Koophandel staat ingeschreven onder de naam Santa Barbara Utilities N.V., denkt al een tijdje na over zijn toekomst. “We raakten in gesprek en tijdens dat gesprek bleken onze visies overeen te komen”, zegt De Frémery. “We willen beide een netwerk van hoge kwaliteit leveren. Voor ons is het duidelijk dat we samen met Digicel onze droom kunnen verwezenlijken.”

Digicel

 

 

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.