Tele2 Nederland rolt Voice over LTE uit

Vanaf vandaag gebruiken de eerste mobiele klanten de Voice over LTE (VoLTE)-diensten van operator Tele2 Nederland. Volgens het bedrijf is het daarmee de eerste operator ter wereld die louter met 4G-netwerkinfrastructuur werkt. Het belangrijkste voordeel van VoLTE is de betere spraakkwaliteit en een korte call set-up time.

Voice over LTE

Tele2 heeft de kwaliteit en stabiliteit van zijn VoLTE–dienst in de afgelopen maanden uitgebreid getest en zal het in de komende maanden geleidelijk voor meer abonnees activeren. De verwachting is dat tegen het einde van de zomer alle consumenten- en B2B-klanten kunnen bellen via 4G, mits ze een smartphone hebben die VoLTE ondersteunt. De volgorde waarin Tele2 zijn klanten aansluit, wordt vooral bepaald door wat voor soort mobiele telefoon de klant heeft. Toestelfabrikanten moeten een speciale software-update uitvoeren om ervoor te zorgen dat hun toestellen geschikt zijn voor de VoLTE-dienst van Tele2.

Eigen 4G-netwerk

Francois Mairey, Chief Technology Information Officier Tele2 Nederland: "We zijn erg trots dat Tele2 de eerste 4G-Only operator in de wereld is geworden. Vanaf nu leveren we zowel spraak als data via ons eigen LTE Advanced netwerk." Sinds het begin van 2015 heeft Tele2 een eigen 4G-netwerk. Tot vandaag gebruikten klanten dit alleen voor mobiel internet. Voor spraak waren klanten nog afhankelijk van het netwerk van Tele2's MVNO-gastheer T-Mobile.

Volgens het Zweedse bedrijf heeft het in Nederland al meer dan 96 procent dekking buitenshuis, terwijl het netwerk nog in de bouwfase zit. Om ervoor te zorgen dat klanten hun telefoon kunnen gebruiken waar en wanneer ze maar willen, heeft Tele2 ook een ‘fallback’ voor spraak van VoLTE naar het 2/3G-netwerk van zijn MVNO-host geïmplementeerd. Tele2 stelt dat het daarmee de enige operator op de Nederlandse markt is die een actieve nationale roaming fallback-optie heeft.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.