BTG-voorzitter Jan van Alphen in Raad van Bestuur INTUG

Op 5 april 2016 is Jan van Alphen, voorzitter van Branchevereniging ICT/Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG), unaniem verkozen tot lid van de Raad van Bestuur van de International Telecommunications Users Group (INTUG). De benoeming vond plaats tijdens de INTUG spring meeting in Brussel. Door de benoeming van de BTG-voorzitter tot de Raad van Bestuur van INTUG, krijgt de Nederlandse ICT/telecombranche een stem op internationaal niveau, waar de besluitvorming wordt gedaan.


160405 INTUG Board

Op de foto staan van links naar rechts Nick White (Executive Vice-President INTUG), Leonard Pera (vertegenwoordiger INTUG-lid Spanje), Daniëlle Jacobs (Chairman INTUG) en Jan van Alphen (BTG-voorzitter)

Rol INTUG

Van Alphen treedt toe als aanvulling op de vijftallige Raad van Bestuur. De exacte invulling van Van Alphen en de verdeling van de portefeuilles zullen op korte termijn geschieden. INTUG informeert beleidsmakers op de het gebied van het professionele gebruik van communicatiediensten. Daarbij doorbreekt het voor zakelijke gebruikers de barrières op het gebied van internationale telecommunicatie en ICT-oplossingen. Zo heeft de INTUG in het verleden succesvol gelobbyd voor tariefreducties van onder andere de internationale vaste lijnen en de mobiele roamingkosten.

INTUG-voorzitter Danielle Jacobs:

"Ik ben erg blij om de BTG-voorzitter, Jan van Alphen, te verwelkomen in de Board van INTUG. Er zijn verschillende topics waar we heel veel meerwaarde kunnen bieden door internationaal samen te werken, zoals data protection, de e-sim, indoor coverage en software licenties. Samen kunnen we veel meer bereiken dan als individuele partijen."

Nederland vertegenwoordigd op wereldwijd niveau

Jan van Alphen is sinds 2014 voorzitter van BTG, de Nederlandse vereniging van grote ICT/telecomafnemers en SME’s in de profit- en non-profit-sectoren. BTG is een onafhankelijke vereniging, zonder winstoogmerk, die gebruikers, leveranciers en de overheid met elkaar verbindt. Door de benoeming van Van Alphen tot de Raad van Bestuur van INTUG, heeft de Nederlandse ICT/telecombranche een belangrijke invloed op internationaal niveau. BTG kan nu ook in dialoog met de internationale partners en op wereldwijd niveau participeren en beleid maken. Daarmee worden de grootzakelijke gebruikers, SME’s en leveranciers nog breder vertegenwoordigd.

Jan van Alphen:

"Ik vind het een hele eer dat de Board Members van INTUG dit vertrouwen in BTG hebben getoond. We zitten nu aan de schrijftafel waar het ICT/telecombeleid wordt gecreëerd en geformuleerd. Gezamenlijk zullen we werken aan de verbreding van de positie van de INTUG. Voor de BTG-leden en de Nederlandse ICT/telecombranche is het een belangrijke ontwikkeling dat we nu als BTG ook veel en nauwe contacten hebben in de internationale markt. Zo kunnen we nog beter de belangen van onze leden behartigen en BTG internationaal sterker positioneren."

Op 24 november 2016 aanstaande organiseert BTG, in samenwerking met INTUG, een speciaal evenement waaraan zowel nationale als internationale leden kunnen deelnemen.

Over BTG

Branchevereniging Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt sinds 1986 de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen die op grote schaal gebruikmaken van bedrijfscommunicatie. BTG organiseert hiertoe netwerkbijeenkomsten, waarbij het delen van kennis en ervaring centraal staat. BTG vertegenwoordigt haar leden bij binnen- en buitenlandse toezichthouders. De vereniging telt ruim 180 leden binnen zowel het bedrijfsleven als de overheid.

One comment on “BTG-voorzitter Jan van Alphen in Raad van Bestuur INTUG

Reageren is niet mogelijk

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.