Vodafone Duitsland schaft roamingkosten af

Vooruitlopend op de verlaagde roamingkosten in Europa, gaat Vodafone Duitsland de roamingskosten nu al afschaffen. Per 14 april kunnen nieuwe klanten en mensen die hun contract verlengen ook in het buitenland ongeremd gebruikmaken van 4G. Dit aanbod geldt ook voor prepaid-klanten.

Wetgeving roamingkosten

De roamingskosten in de EU worden de komende jaren sterk teruggedraaid. Vanaf 30 april dit jaar zijn de maximale extra kosten voor bellen € 0,05 (voorheen € 0,19), gebeld worden € 0,01 (was € 0,05), sms’en € 0,02 (was € 0,06) en 1 MB data € 0,05 (was € 0,20). Vanaf 15 juni 2017 worden roamingkosten binnen de EU helemaal afgeschaft.

Prijzenslag

Vorige week stelden we al dat er een internationale prijzenslag gaande is in de telecomwereld. In verschillende landen wordt er al gestunt met lage prijzen (1 GB voor € 5) of grote databundels (300 GB voor € 47). Het wegstrepen van roamingkosten is natuurlijk ook een sterk marketingmiddel.

vliegveld

Buitenlandbundels

In Nederland bieden providers de consument actieprijzen voor internetten in het buitenland. Tele2 stunt met 1 GB voor € 10, dat een maand geldig is. KPN en T-Mobile combineren data met tijd: bij KPN krijg je 50 MB per dag voor € 2,50, 100 MB per week voor € 5 of 200 MB per maand voor € 10. Bij T-Mobile heb je 35 MB per dag voor € 1,95, 100 MB voor 3 dagen voor € 4,99, 500 MB voor een week voor € 14,99 en 1 GB voor een maand voor € 24,99. Vodafone Nederland heeft alleen dagbundels: € 2 per dag voor 35 MB, € 4 voor 100 MB.

Europees netwerk

Het is voor Vodafone extra interessant om dataroaming kosteloos te maken, omdat de operator van alle providers in Europa in de meeste landen eigen netwerken heeft. Het hoeft dus geen geld af te dragen aan andere providers zodra klanten in het buitenland online gaan.

 

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.