Huawei en StarHub bereiken snelheidsrecord indoordekking

ICT-fabrikant Huawei en de Singaporese operator StarHub hebben een record gebroken: ze hebben ’s werelds snelste indoordekking bereikt, met de mijlpaal van 1 Gigabit per seconde. Dat is drie keer de snelheid die de netwerken in Singapore momenteel bereiken. Dit bereikten ze dankzij een nieuw small cell basisstation.

Small cell basisstation

Huawei en StarHub demonstreerden hun snelheden tijdens een conferentie in Singapore. Om de snelheid te bereiken, gebruikten ze een nieuw ontwikkeld small cell basisstation ter grootte van een ringband met A4-tjes. Small cell biedt als voordeel dat het ongeveer acht keer zo klein is en het basisstation overal geplaatst kan worden, waaronder aan plafonds. Hierdoor kunnen ze dus gemakkelijk in openbare ruimtes worden – ideaal voor betere indoordekking.

small cells, indoordekking

Wachten op telefoons

De gepresenteerde techniek is vooruitlopende techniek. De smartphones van dit moment kunnen namelijk nog niet verbinden met 1 Gbps. StarHub is dan ook van plan de dienst uit te rollen zodra smartphones er klaar voor zijn. De Australische provier Telstra behaalde bij een test vorig jaar outdoor dezelfde snelheid.

Small cells Nederland

In Nederland worden small cells ook al ingezet. KPN is al bezig small cells uit te rollen in grote steden, zoals Amsterdam en Den Haag. Deze kleine basisstations zorgen in drukke gebieden voor extra dekking en capaciteit. Ook Tele2 zet sinds kort small cells in, Vodafone deed dat al een paar jaar eerder.

BTG Themasessie

Goede indoordekking is ook voor veel BTG-leden een grote uitdaging. Daarom organiseert BTG op 21 april een exclusieve bijeenkomst over dit thema. Tijdens deze themasessie delen eerst een aantal “landlords” hun uitdagingen op dit gebied: internationaal vastgoed- en huisvestingsadviseur CBRE (o.a. de WTC-gebouwen in haar portefeuille), UMC Radboud Universiteit Nijmegen en Schiphol Group. Daarnaast zullen een viertal Solution Providers, te weten het bovengenoemde Huawei, Commscope, Ericsson en SPIE, in korte pitches van 10 minuten hun oplossingen en toekomstvisie op het onderwerp laten zien. Dit gebeurt eveneens na de pauze door de vier operators (Tele2, T-Mobile, Vodafone en KPN). De bijeenkomst wordt afgesloten met een paneldiscussie door alle partijen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.