Eerste Zeiss-objectief voor de iPhone

zeissZeiss  heeft een lenzensysteem voor de iPhone op de markt gebracht. Het bedrijf werkt daarbij samen met fabrikant Fellowes van het cameraopzetsysteem ExoLens. De objectieven zijn bedoeld voor macro-, groothoek- en teleopnames. Alle drie de objectieven leveren hoogwaardige foto's zonder vertekening en corrigeren chromatische aberratie. De macrolens is bovendien uitgerust met een zoomfunctie.

Montage

Om de objectieven aan de iPhone te bevestigen, gebruikt Zeiss het al langer verkrijgbare ExoLens-opzetsysteem. Daarmee wordt het ook mogelijk om de iPhone op een statief te monteren en extra accessoires toe te voegen. Het systeem is in combinatie met de Zeiss-objectieven verkrijgbaar voor de iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 6 Plus en iPhone 6s Plus. Ondersteuning voor andere toestellen volgt later.

Beschikbaarheid

De Zeiss-iPhone-objectiefserie zal vanaf april of mei in fotowinkels en online verkrijgbaar zijn voor een vooralsnog onbekende prijs. De ExoLens is momenteel zonder Zeiss-lenzen te koop vanaf 130 dollar.

iPhone-objectieven

Apple heeft de iPhone-camera de afgelopen jaren continu verbeterd, maar verwisselbare objectieven zijn nog steeds niet mogelijk. Apple heeft wel een patent voor een iPhone-objectiefbajonet, maar het is de vraag of daar ooit iets mee gedaan gaat worden. Vanaf de in 2014 geïntroduceerde iPhone 6 steekt de camera licht boven de behuizing uit.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.