E-sim eerste grote project innovatie-bv BTG

BTG heeft een innovatiebedrijf opgericht, met als voornaamste doel om actief mee te werken aan de creatie van telecomdiensten waarin de markt op dit moment nog niet voorziet. De E-sim is het eerste belangrijke project, zo laat BTG-voorzitter Jan van Alphen weten in een interview met ICT-magazine.

Jan van AlphenInnovatiebedrijf

“BTG kende al vanaf 1996 de inkooporganisatie TGG en de innovatie-bv ligt als het ware in het verlengde daarvan”, aldus Van Alphen. “TGG is gefocust op traditionele telecomdiensten. De wereld en de vraag veranderen echter sterk en we moeten breder in dienstverlening actief worden. Het gaat ons om aanbod waarin de markt nog onvoldoende voorziet. We doen dat opnieuw met een bv met een zelfstandige rol en verantwoordelijkheid. BTG formuleert de thema’s waarvoor we diensten willen helpen ontwikkelen die de markt nog niet of onvoldoende biedt.”

E-sim

“Het grootste thema is momenteel de E-simkaart”, vervolgt Van Alphen. “BTG-leden hebben behoefte aan meer abonnementen op één simkaart. Bedrijven willen kunnen switchen, bij gebrek aan dekking en storingen, en wisselen van mobiele leverancier, waarbij ze niet langer duizenden simkaarten hoeven te vervangen. Ook spelen kwesties van autorisatie en authenticatie, en locatiebepaling die we in een betere keten willen ontwikkelen in samenwerking met de aanbieders.”

Interview

In het interview gaat Van Alphen verder in op de uitwerking en het businessmodel van de innovatie-bv en de rol die BTG daarin wil spelen. Lees hier het hele interview.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.