Huawei brengt LTE Advanced naar Afrika

Extreem snelle mobiele dataverbindingen zijn niet alleen bedoeld voor grote steden en rijke industriestaten. Namibië had al een eerste proef voor 4.5G en introduceert samen met Huawei LTE Advanced. Dat meldt het Chinese bedrijf op zijn website. De test werd uitgevoerd bij de Namibische provider Mobile Telecommunicatieons Limited (MTC). Volgens Miguel Gereldes, CEO van MTC, is de introductie van LTE Advanced een belangrijke stap voor het behalen van gigabit-snelheden.

Huawei en MTC

4.5G, LTE Evolution, LTE Advanced +

Huawei noemt LTE met een gegevensoverdracht van 1 GBit/s zelf 4.5G. Andere bedrijven hebben het over LTE Evolution of LTE Advanced +. In de praktijk komt LTE met 1 GBit/s voor de mobiele gebruiker neer op snelheden van meerdere 100 MBit/s. Deze snellere LTE maakt gebruik van een combinatie van het gebruikelijke 3CA – dat staat voor een frequentiebundeling van 3 tot aan 20 MHz brede banden – en 4x4 MiMo evenals 256 QAM voor de codering.

Sneller en betrouwbaarder

Tijdens de test werden snelheden van 1 GBit/s bereikt. Huawei heeft wereldwijd “20 commerciële en testnetwerken voor 4.5G”, aldus Wallace Yin, Managing Director van Huawei Namibië. De latentie van de techniek bedraagt minder dan 10 milliseconden. Bovendien zijn zo’n 100.000 verbindingen per mobiele zendmast mogelijk. MTC wil met LTE Advanced tot aan drie keer snellere gegevensoverdrachten te kunnen bereiken en maakt daarvoor ook al reclame.

Eregast Hage Geingob

Tijdens de proef van de 1-GBit LTE waren de Namibische president Hage Geingob en de Minister for Information, Communication and Technology, Tjekero Tweya, aanwezig. Ongewoon voor het Chinese bedrijf Huawei: met Lio Huabo, de Commercial Counselor van de Chinese ambassade, was ook de Chinese overheid ter plekke.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.