Rabobank en KPN breiden mobiel betalen uit

kpnKlanten van de Rabobank kunnen nu mobiel betalen met de Rabo Wallet in hun telefoon. Ze kunnen gebruikmaken van de NFC betaaldienst, mits zij voldoen aan een aantal voorwaarden. Ze moeten een geschikte Android-smartphone hebben en een nieuwe simkaart met een Gemalto Secure Element, waarop een beveiligde kopie van de pinpas wordt opgeslagen. Zo'n slimme NFC simkaart kunnen klanten bij KPN bestellen.

Beschikbaarheid

Tot nog toe was betalen met de Rabo Wallet alleen mogelijk met een beperkt aantal smartphones van Samsung. Dankzij de nieuwe NFC simkaart wordt de dienst beschikbaar voor alle klanten van Rabobank die een smartphone met NFC en minimaal Android 4.4 hebben, en uiteraard een mobiel abonnement van KPN. Daarnaast is de dienst beschikbaar voor klanten van Telfort, Simyo en Yes Telecom.

Ontwikkeling

De in januari aangekondigde dienst is een logische stap. Zo'n 80 procent van alle Nederlanders heeft altijd een smartphone op zak en kan er dus potentieel gebruik van maken. Bovendien is meer dan 40 procent van alle betaalterminals voorzien van NFC en dat aantal groeit gestaag. Deze combinatie zorgt ervoor dat het voor veel mensen de moeite waard is om betalen met Rabo Wallet uit te proberen. Rabobank is na ING de tweede grote bank die NFC-betalen beschikbaar maakt voor een grote groep klanten.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.