FreedomPop komt naar Spanje met onbeperkt gratis WhatsApp

De Amerikaanse provider FreedomPop, bekend vanwege de stuntabonnementen, maakt deze zomer de stap naar Spanje, als tweede land in Europa. De prijsvechter biedt, naast (gelimiteerd) gratis bellen en dataverkeer, een opvallende dienst: gratis berichten sturen en bellen via WhatsApp.

freedompop

FreedomPop

Virtuele provider FreedomPop is momenteel alleen actief in Amerika en sinds september in Groot-Brittannië. Het bedrijf biedt gratis 500 MB data, bellen en roaming in 31 landen, voor meer kunnen gebruikers gewoon bijbetalen. In deze landen geldt echter nog geen WhatsApp-uitzondering.

Gratis WhatsApp

In Spanje gebruiken meer dan 70% van de gebruikers WhatsApp, dat hiermee verantwoordelijk is voor 90% van al het tekstverkeer. “Het heeft in Spanje de traditionele mobiele diensten volledig gekanibaliseerd”, aldus Steven Sesar, COO en mede-oprichter van FreedomPop. “We creëren een nieuw mobiel businessmodel met dank aan het succes van WhatsApp, door de communicatie via dit medium volledig gratis te maken."

Groei

FreedomPop hoopt in Groot-Brittannië binnen een jaar 100.000 gebruikers te hebben. Met de WhatsApp-clausule zijn de verwachtingen voor Spanje nog hoger: 500.000 tot 1 miljoen gebruikers binnen twee jaar. Daarnaast wil de provider eind dit jaar in meer landen actief worden. Dit doet het “ofwel door samen te werken met bestaande providers, ofwel door nieuwe markten te verstoren met unieke modellen.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.