Gebruik 4G en wifi groeit evenredig

Het aantal Nederlanders dat 4G gebruikt, blijkt ook vaker wifi te gebruiken. Zo'n 34 procent is vaker gebruik gaan maken van wifi sinds ze de beschikking hebben over 4G. Dit blijkt uit een onderzoek van het Telecompaper Consumer Panel.

4G

4G

Telecompaper vroeg consumenten of ze vaker, even vaak, of minder vaak gebruikmaken van wifi sinds ze snel mobiel internet hebben. Bij een derde van de ondervraagden was dat dus vaker. Daarnaast gaf 49 procent aan dat ze wifi even vaak zijn blijven gebruiken en slechts bij 15 procent is het gebruik van wifi lager geworden. KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2 hebben inmiddels landelijke dekking. Er zijn steeds meer klanten met 4G-toestellen, dus het dataverbruik stijgt.

Naast deze stijging blijkt dus ook het gebruik van wifi toe te nemen. Mogelijk komt dat doordat de snelle 4G-verbindingen internetten op je mobiel stimuleren. Daardoor wordt er ook meer gebruikgemaakt van wifi, want een onbeperkte hoeveelheid mobiele data is in Nederland niet mogelijk.

Streamen

4G wordt vooral gebruikt om muziek en films te streamen. 24 procent van de gebruikers kijkt nu vaker naar filmpjes op YouTube, dan toen ze 3G hadden. Dat is zes keer het percentage dat aangeeft nu juist minder te streamen (4 procent).

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.