Broadcom stapt volledig uit IoT-markt

Internet of Things is de toekomst – in 2020 zijn er naar verwachting 50 miljard apparaten verbonden. Toch heeft Broadcom besloten om de gehele IoT-afdeling van de hand te doen, aan Cypress Semiconductor.

Cypress Broadcom

Complete portfolio

Met de overname is 550 miljoen dollar gemoeid. Hiervoor krijgt Cypress het hele IoT-portfolio van Broadcom, waaronder de wifi, bluetooth en Zigbee IoT-productlijnen en het intellectueel eigendom, evenals het merk WICED en het ontwikkelaars-ecosysteem. In deze bedrijfstak waren 430 mensen werkzaam en hij leverde in de afgelopen twaalf maanden $ 189 miljoen omzet.

Geen IoT meer

In het persbericht wordt vooral gesproken van “een samenwerking” tussen de twee bedrijven, maar wordt wel duidelijk dat Broadcom zijn handen volledig van de Internet of Things aftrekt. Broadcom zal zich blijven focussen op draadloze verbindingen in de niet-IoT-gerelateerde producten, zoals smartphones en laptops.

Grote groei Cypress

Voor Cypress betekent de overname een grote stap. “Cypress is al een significante speler in de markt”, aldus CEO T.J. Rodgers van Cypress. “Met deze overname transformeren we tot een ware kracht in Internet of Things.” Rodgers zelf echter terugtreden als CEO, na de board hem verzocht “nieuw bloed” in het bedrijf te pompen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.