Nokia draait groot verlies in Q1/2016

Nokia heeft in het eerste kwartaal van 2016 een groot verlies gedraaid. Dat maakte het Finse bedrijf voor mobiele apparatuur gisteren bekend. Het zijn de eerste gemeenschappelijke kwartaalcijfers sinds de overname van Alcatel-Lucent. Nokia boekte een verlies van 513 miljoen euro, na 177 miljoen euro winst hetzelfde kwartaal een jaar geleden. De omzet steeg van 3,2 miljard euro naar 5,6 miljard euro.

Nokia-Alcatel-Lucent

Verlies komt door Mobile Networks

Nokia verklaarde de kwartaalcijfers door het slechte resultaat op het gebied van netwerkapparatuur. In de divisie Nokia Networks daalde de omzet met 8 procent. Deze daling is sterker dan gebruikelijk rond deze tijd van het jaar. De divisies IP Networks en Applications zijn licht gegroeid. “Het verlies werd grotendeels door Mobile Networks veroorzaakt, waar de moeilijke markt geen verrassing was”, zei CEO Rajeev Suri.

Nieuwe structuur

Nokia benadrukte dat het bedrijf begonnen is wereldwijd het aantal werknemers te reduceren, in het kader van een synergie- en transformatieprogramma. De personeelsreductie is al van start gegaan en wordt waarschijnlijk eind 2018 voltooid. Bloomberg schrijft op basis van goed ingelichte kringen dat er wereldwijd 10.000 tot 15.000 banen komen te vervallen. Het bedrijf heeft al bevestigd dat in Finland 1300 banen komen te vervallen en in Duitsland zelfs 1400.

Recent kwam het bedrijf nog in het nieuws door een geplande overname van IoT-speler Withings.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.