Eindelijk mobiel netwerk spoortunnel Delft

De spoortunnel van Delft en het ondergrondse perron van station Delft hebben sinds deze week eindelijk een mobiel netwerk. Het project is gerealiseerd door KPN en ProRail en er is samengewerkt met Vodafone, Tele2 en T-Mobile.

Mobiel netwerk spoortunnel Delft

Mobiel netwerk spoortunnel Delft vergeten aan te leggen

De gloednieuwe spoortunnel van 2300 meter lang en het ondergrondse station waren niet voorzien van een mobiel netwerk. Onder druk van de Tweede Kamer is het mobiele netwerk nu alsnog aangelegd. Mensen kunnen nu naar hartenlust bellen, sms’en, facebooken, whatsappen en streamen.

"Wij willen dat onze klanten in Nederland een goede gebruikerservaring hebben en dat diensten vrijwel altijd en overal uitstekend functioneren. Dus ook in de 2300 meter lange spoortunnel van Delft en op het ondergrondse station", aldus Jacob Groote, directeur Mobiele Netwerken bij KPN.

Aanleg netwerk flinke klus voor KPN en ProRail

Het aanleggen van het mobiele netwerk is nog een behoorlijke klus geweest voor KPN en ProRail; ze zijn er maanden mee bezig geweest. Voor spoortunnels gelden strenge veiligheidseisen en bovendien ligt de spoortunnel bij Delft op een zeer druk traject. Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor de treinreizigers, kon er slechts op gezette tijden aan het netwerk worden gewerkt.

De spoortunnel is ’s nachts 16 keer buiten werking gesteld. De tunnel is nu voorzien van 20 mobiele antenne-installaties en er is 3,5 kilometer kabel getrokken. Het netwerk is de afgelopen periode intensief getest, zodat zeker is dat het niet stoort met de communicatie-systemen van de hulpdiensten, machinisten en verkeersleiding. De komende tijd wordt het netwerk verder geoptimaliseerd.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.