Google I/O 2016: kunstmatige intelligentie, VR en meer

Google I/O is een jaarlijks terugkerende ontwikkelaarsconferentie van Google die plaatsvindt in San Francisco, Californië. De I en de O staan voor input/output, maar ook voor “Innovation in the Open”. Alphabet's Google vertelt tijdens Google I/O uitgebreid over de nieuwste ontwikkelingen van het bedrijf. Deze keer is er ingezet op kunstmatige intelligentie, machine based learning en virtual reality.

Google I/O

Assistant, Home en Allo

Google onthulde deze week onder andere Google Assistant. Dat is een digitale assistent die werkt met stemcommando's. Daarnaast is de speaker Google Home geïntroduceerd, die eveneens met stemcommando's te bedienen is. Er kan muziek en video mee worden gestreamd. Google Home werkt samen met Allo, een nieuwe berichtendienst met encryptie en een persoonlijke digitale assistent. Verder zal er een nieuwe app verschijnen om mee te videobellen, genaamd Duo, inclusief een functie (Knock Knock) waarmee ontvangers al een videobeeld zien voordat het videotelefoontje is aangenomen.

Android N, Wear en Daydream

Google maakte meer bekend over de nieuwe Android-versie, Android N. Zo biedt Android N ondersteuning voor split-screen en meer mogelijkheden om de accuduur te verlengen. Met Android Wear 2.0, voor wearables, is het mogelijk om apps te openen zonder internetverbinding. Bovendien is er een nieuwe manier van tekstinvoer toegevoegd. Verder is er in Android N veel ruimte voor virtual reality. Daarvoor heeft Google Daydream ontwikkeld, een platform waarop ontwikkelaars VR-apps kunnen ontwikkelen voor Android smartphones. Daydream wordt aangevuld met een headset, met controller en apps. In het najaar verschijnen er mogelijk 'Daydream ready'- smartphones van onder meer Huawei, HTC, LG, Asus, Alcatel ZTE en Samsung. Google maakte voor Daydream een reference design, maar heeft geen plannen voor een eigen VR-headset.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.