Zoetermeer beveiligt woningen massaal met KPN SmartLife Veilig

Gemeente Zoetermeer werkt samen met KPN en het ministerie van Veiligheid en Justitie om het aantal woninginbraken in Zoetermeer te verminderen. Het aantal inbraken in de gemeente is in de laatste jaren al afgenomen en om die trend door te zetten is de gemeente op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden. Daarbij kwam onder meer KPN SmartLife Veilig in beeld. Het project is op donderdag 19 mei van start gegaan.

KPN Smartlife Veilig

KPN SmartLife Veilig

KPN SmartLife Veilig is een beveiligingsoplossing die wordt ingezet tegen woninginbraak. Wanneer er onraad is, ontvangen gebruikers via een app op hun smartphone of tablet direct een pushnotificatie. Bewegingen, rookontwikkeling en open ramen worden geregistreerd via KPN SmartLife Box. Deze is gekoppeld met slimme apparatuur, zoals deur-, raam- en bewegingssensoren, slimme stekkers en een rookmelder. Dankzij de optie Huisoppas lijkt het alsof bewoners thuis aanwezig zijn.

Bij een alarmmelding in de KPN SmartLife-app krijgen tot maximaal vijf contactpersonen daarvan een bericht via de meldkamer van beveiligingsbedrijf Trigion. Is de bewoner van de woning niet in de buurt? Dan kunnen op deze manier ook buren, familie of vrienden poolshoogte nemen. Het sturen van een mobiele surveillant van Trigion behoort eveneens tot de opties. Via een noodknop in de app kunnen gebruikers zelf contact opnemen met de meldkamer. Het pakket van KPN werkt ook bij internetaansluitingen die worden verzorgd door andere provicers.

Voordeel voor inwoners van Zoetermeer

KPN SmartLife Veilig is er niet exclusief voor de gemeente Zoetermeer: in principe kan iedereen er gebruik van maken. Deze slimme beveiligingsoplossing voor huizen werd in het najaar van 2015 geïntroduceerd, nadat deze uitgebreid getest is. Door de samenwerking van de diverse partijen in Zoetermeer, kunnen de inwoners van deze gemeente hun huis slim en veilig maken tegen een speciaal tarief. De eerste duizend aanmeldingen krijgen de slimme apparaten (ter waarde van € 399) die nodig zijn voor deze opstelling gratis en betalen alleen de abonnementskosten. Meer informatie is te vinden op www.kpn-smartlife.nl.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.