Apple speelt in op IoT met Siri-speaker

Apple is bezig met het ontwikkelen van een Siri-speaker voor thuis, dat meldt The Information. Hiermee moet het mogelijk worden om Apple’s slimme assistent op een gemakkelijke manier binnenshuis te gebruiken, zonder dat je per se je telefoon bij je moet hebben. De speaker wordt gezien als directe concurrent voor bijvoorbeeld de onderstaande Google Home en de Amazon Echo.

Google Home

Ontwikkeling al een tijdje gaande

Volgens het artikel is de ontwikkeling van de speaker al een tijdje gaande. Nog voordat de Amazon Echo in 2015 op de markt kwam, was Apple er al mee bezig. De slimme assistent voor thuis krijgt uiteraard een internetverbinding, maar daarnaast is hij helemaal ingericht voor het besturen van HomeKit-compatibele apparaten. HomeKit is Apple's platform voor het smarthome. De speaker is dus bedoeld als slimme IoT-hub in je huis. En zoals je het van een speaker verwacht, kun je er ook muziek naartoe sturen.

Ondersteuning door ontwikkelaars

Om de functionaliteit van Siri uit te breiden, is Apple ook van plan om een SDK voor de assistent beschikbaar te stellen. Hiermee kunnen ontwikkelaars hun eigen apps via de assistent laten besturen. Op die manier zou het bijvoorbeeld mogelijk zijn dat je via Siri in je huiskamer een pizza via de app van Thuisbezorgd bestelt. Ook moet Siri in Apple’s besturingssysteem van de Mac, OS X, worden ingebouwd.

Slimmere Siri

Voor Apple is het een goede zet om met Siri bezig te blijven. Door veel mensen wordt kunstmatige intelligentie als ‘The Next Big Thing’ gezien, en op dit moment blijft Apple een beetje achter op die markt. Google en Amazon zijn er echter volop mee bezig.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.