Gebruik mobiele devices groeit opnieuw sterk

Mobiele devices als smartphones en tablets zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Een steeds groter deel van de Nederlandse bevolking komt in aanraking met deze apparatuur. Ongeveer tweederde gebruikt minimaal maandelijks een mobiel apparaat voor toegang tot een website of app, blijkt uit een onderzoek van martktonderzoekbureau GfK. De smartphone is met een bereik van 68% iets populairder dan de tablet, met 62%. Vorig jaar ging het om respectievelijk 57% en 53%.

Groei gebruik mobiele devices

Gebruik mobiele devices overstijgt pc-gebruik

In april 2016 vond de helft van alle bezoeken aan apps en websites plaats via een smartphone. Tablets blijven steken op 26% en streven daarmee voor het eerst de reguliere pc of laptop (24%) voorbij. Op smartphones zijn voornamelijk apps populair: ruim 80% van alle bezoeken op smartphones betreft apps. De overige 20% betreft website-bezoeken.

Groei gebruik mobiele devices

Tablets vooral populair bij ouderen

De populariteit van de smartphone en de tablet verschilt per leeftijdsgroep. Jongeren tussen de 13 en 34 jaar gebruiken in 61% van de gevallen een smartphone. In de categorie 50 jaar en ouder is met 37% de tablet het populairst. De pc of laptop wordt steeds verder teruggedrongen en is bij welke leeftijdsgroep dan ook het minst populair.

Groei gebruik mobiele devices

Populaire merken onder alle leeftijdsgroepen zijn Facebook, Google, YouTube, NU.nl en Marktplaats. Bij jongeren doen ook WhatsApp en Instagram het zeer goed, terwijl in de oudere leeftijdsgroep Buienradar en NOS van belang zijn.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.