Virtual Reality verovert Amerikaanse pretparken

Het is vast even wennen om in een achtbaan te stappen met een Virtual Reality bril op. Maar als de plannen  – die nu losgelaten worden op diverse pretparken in de Verenigde Staten – gaan waarmaken wat ze beloven, dan weten we snel niet beter. Na wat experimenten en goedbedoelde pogingen is nu echt de tijd aangebroken dat Virtual Reality een bezoek aan een pretpark naar een hoger niveau tilt.

Virtual Reality

“Dit zou wel eens een revolutie kunnen betekenen in de pretpark-ervaring”, meent Colleen Mangone, directeur van de International Association of Amusement Parks and Attractions. “De bezoekers gaan gewoon zelf de achtbaan in terwijl ze een Virtual Reality set dragen. Daar volgen hun ogen een verhaallijn of worden ze vergezeld door bijvoorbeeld een superheld. Als deze superheld naar beneden duikt, dan gaat de achtbaan mee.”

Ontmoeting met King Kong in Virtual Reality

Grootste blikvanger is Skull Island: Reign of Kong in Universal Orlando die opent in juli. De bezoekers maken een bussafari over Skull Island die uiteraard gigantisch uit de hand loopt. Als kers op de taart volgt een ontmoeting met King Kong. De door 3D-technologie ontwikkelde reuzenaap is bijna tien meter hoog en dik vijf meter breed. Het klinkt inderdaad best spannend.

Ook Six Flags New England lijkt een grote trekpleister te hebben met een achtbaan die je zal doen voelen als Superman. Terwijl de roller coaster zich voortbeweegt, krijgen de bezoekers een 360-graden ervaring die alleen de superheld tot dusver heeft mogen voelen. Zeker omdat de Virtual Reality-bril zorgt voor de hoogste resolutie.

De zombie-liefhebbers komen volledig aan hun trekken in Universal Studios Hollywood. Daar opent het park begin juli een attractie gebaseerd op de hit-serie Walking Dead. Het park wil vooralsnog niet te veel kwijt over details, maar beloofd een Virtual Reality-ervaring die gelijk staat aan verdwaald raken in een doolhof van horror.

Grote plannen in Nederlandse pretparken zijn nog niet bekend. Er mag vanuit gegaan worden dat, bij successen in de Verenigde Staten, het een kwestie van tijd is voordat we met een Virtual Reality-bril op een onalledaags avontuur meemaken in de Efteling, Walibi of Slagharen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.