Finalisten BTG Award 2016 bekend

De finalisten van de BTG Award 2016 zijn bekend. De top 3 van de verkiezing van de ICT/Telecom manager in willekeurige volgorde is: Hans van der Linden - Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Michiel Steltenpool - Shell en Toine Veenhuis - Belastingdienst. Wie zal er op donderdagavond 9 juni 2016 in Grand Hotel Huis ter Duin als winnaar van de BTG Award 2016 worden gekozen? Benieuwd naar de cases waarmee zij meedingen naar deze prestigieuze BTG award? Bekijk ze hier.

BTG Award 2016

 • Belastingdienst Mobile Compentence Center
Toine Veenhuis - Belastingdienst - BTG Award

Toine Veenhuis - Belastingdienst

‘Leuker kunnen wij het niet maken, wel mobieler’. Het zou het nieuwe motto van de Belastingdienst kunnen zijn. Finalist Toine Veenhuis, manager Mobile Competence Center bij de Belastingdienst, heeft er in ieder geval zijn best voor gedaan met aantoonbaar succes.

Veenhuis stond in 2012 aan de wieg van het Mobile Competence Center (MCC) van de Belastingdienst. Vier jaar later kan hij terug kijken op een geslaagde operatie. Zo heeft ‘zijn’ MCC de nodige mobiele apps ontwikkeld voor de Belastingdienst, Rijkswaterstaat, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Logius. Vijftig stuks om precies te zijn. Een kleine bloemlezing: ‘Fysiek Toezicht Douane’ en ‘Aangifte Inkomstenbelasting’ via smartphone en tablet computers. De Douane-app kan overigens op warme belangstelling rekenen van buitenlandse overheden en heeft de potentie om zomaar een ‘export product’ te worden.

Het MCC – dat in vier jaar van vijf naar 60 medewerkers is gegroeid – mag wereldwijd gerust een unicum worden genoemd. Een mooi voorbeeld van hoe de Nederlandse Rijksoverheid druk bezig is om de in- en externe dienstverlening in verregaande mate te digitaliseren. Met dit veelomvattende initiatief dingt Toine Veenhuis mee naar de felbegeerde titel ‘ICT/Telecom manager van het jaar’.

 • Mobile Competence Centre Royal Dutch Shell
Michiel Steltenpool - Shell - BTG Award

Michiel Steltenpool - Shell

Voor de mondiale marktleider in de olie- en gassector is de efficiënte inzet van technologie een voorwaarde. Koninklijke Shell heeft dan ook in een vroeg stadium de mobiele communicatie in al zijn facetten omarmd. Als manager Mobile Competence Center bij het concern, weet Michiel Steltenpool dat als geen ander.

Het Mobile Competence Center is in het leven geroepen om mobiele applicaties op een efficiënte en geïntegreerde manier te ontwikkelen voor klanten, business partners en werknemers. Los van de technische merites (zoals de achterliggende architectuur), heeft het Shell MCC er voor gezorgd er middels de apps duidelijke meerwaarde is gecreëerd voor de diverse doelgroepen. De app-ontwikkeling wordt dan ook in grote mate gevoed door de wensen en behoeften van de business kant van Koninklijke Shell zelf én de andere (externe) afnemers.

Voor Michiel Steltenpool zelf heeft de aanpak en resultaten van de MCC ook nog eens een plek in de finale van de ‘ICT/Telecom manager van het jaar’ opgeleverd.

 • Shared Telefonie platform Rijksoverheid
Hans van der Linden - Ministerie BZK - BTG Award

Hans van der Linden - Ministerie BZK

Dertig fysieke locaties, 450 Automated Call Distribution agenten en 25.000 ‘gewone’ gebruikers. Het zijn de aantallen waarmee Hans van der Linden, Afdelingshoofd Netwerkbeheer bij SSC-ICT, te maken kreeg toen er aan de realisatie van één gedeeld telefonie platform voor de Rijksoverheid werd begonnen.

Aan het Shared Telefonie platform Rijksoverheid (STR) lagen de nodige eisen ten grondslag. De drie belangrijkste: 99,99 procent beschikbaarheid, bijzonder goede beveiliging en een hoge mate van kostenefficiency. De redenen voor het STR-project waren legio. Er stonden her en der oude telefooncentrales opgesteld die aan vervanging toe waren. Standaardisatie was daarbij ook een belangrijke noodzaak. En ten slotte was er de wens om een toekomstbestendige communicatie-oplossing te hebben voor de Rijksoverheid.

Hans van der Linden kan nu terug kijken op de succesvolle en tijdige oplevering van grote delen van het STR-project. Er is echter nog genoeg te doen: de implementatie van Unified Communications, plus het bedienen van andere overheidsinstanties die zich als geïnteresseerde klant aandienen. En voor hem persoonlijk is er nu ook een plek in de finale van de ‘ICT/Telecom manager van het jaar’.

Nog niet aangemeld voor het BTG Business Event 2016? Bekijk het gehele programma en doe dit alsnog >>

 

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.